Cultuur | Historie > Drenthe

De Asser Rijks HBS/MMS
Tussen dr. Nassau en Dr. Nassau College

Auteur(s)    H. Hendriks e.a.
Jaar    2018
Druk    1
Aantal pagina's    320
ISBN    9789023256342
Afbeelding    in hoge resolutie
   Informatie over digitaal lezen
Onze prijs: €25,00
Leverbaar: direct
Bestel
Beschrijving
Inhoudsopgave
Recensies

Honderdvijftig jaar geleden gaat na enige politieke schermutselingen in Assen de Rijks Hoogere Burgerschool aan de Beilerstraat van start. Vlak voor het honderdjarig bestaan van de school gaat de deur dicht.

In dit boek wordt het wel en wee van de Rijks HBS beschreven door een aantal oud-leerlingen. Een keur aan onderwerpen komt aan bod: de voorgeschiedenis, de start, de docenten, de oorlogsjaren, de komst van de Middelbare Meisjesschool in 1950, de rumoerige jaren zestig, de scholierenbond, de reŁnies, het wel en wee van de leerlingen.
Ook het einde van de school door de invoering van de Mammoetwet en de komst van de bezemklassen zijn in dit boek te vinden. De hbs gaat op in de Openbare Scholengemeenschap Assen, later het Dr. Nassau College.

De HBS is niet meer, maar het oude schoolgebouw pronkt nog steeds aan de Beilerstraat. Na een grote verbouwing bevolken nu de medewerkers van RTV Drenthe de voormalige schoollokalen. Ook dat verhaal wordt verteld.

Zo is De Asser Rijks HBS/MMS, Tussen Dr. Nassau en Dr. Nassau College een boek voor alle voormalige hbsíers ťn voor iedereen die is geÔnteresseerd in de Asser historie of onderwijsgeschiedenis. Een eresaluut aan iedereen die een rol, hoe klein ook, heeft gespeeld in de geschiedenis van deze bijzondere school.Recensie toevoegen
Er zijn nog geen recensies voor dit boek.

Beoordeling
Naam *
E-mailadres *   (wordt niet op de site getoond)
Titel *
Recensie *

(max. 1000 tekens)
* verplichte velden

2
1
Terug   Home  
   
 

Trefwoord


Drenthe | Drenthiana, GeschiedenisAanraders


Ferry Sieders : TT Assen

Theo Spek, Hans Elerie, Jan P. Bakker, Ineke Noordhoff : Landschapsbiografie van de Drentsche Aa

Hans Dekker, Provincie Drenthe : Natuur van topklasse!

Hans Dekker : OrchideeŽn in Noord-Nederland