Cultuur | Historie > Drenthe

Assen gephotographeerd
Foto's tussen 1860 en 1910

Auteur(s)    Mark Goslinga en Martin Hiemink
Jaar    2018
Druk    1
Aantal pagina's    250
ISBN    9789023256229
Afbeelding    in hoge resolutie
   Informatie over digitaal lezen
Onze prijs: €25,00
Leverbaar: najaar 2018
Bestel
Beschrijving
Inhoudsopgave
Recensies

Leden van de Asser Historische Vereniging kunnen het boek middels de flyer uit het Asser Historisch tijdschrift bestellen.

Nog nooit is een boek verschenen dat een overzicht geeft van de oudste fotoís van Assen, oftewel daterend uit met name de negentiende eeuw. Ook een degelijk onderzoek naar welke fotografen werkzaam zijn geweest in deze periode in Assen en wat er aan fotoís van hen bewaard is gebleven, heeft nog niet eerder plaats gevonden.

Dit boek zal dit hiaat opvullen. Het is voornamelijk een fotoboek, een boek dat veel ruimte geeft aan op hoge kwaliteit en in kleur afgebeelde fotoís (ca. 200 stuks). Het boek wordt ingeleid door twee artikelen gebaseerd op bronnen- en literatuuronderzoek, waarmee ook het wetenschappelijk karakter wordt gewaarborgd. Het boek is daarmee voor een breed publiek aantrekkelijk, voor mensen met een interesse in de geschiedenis van Assen maar ook voor mensen met een meer wetenschappelijke interesse in de fotografie in de negentiende eeuw.

Over de auteurs/samenstellers
Het boek wordt tot stand gebracht door drs. Mark Goslinga, conservator foto- en filmarchief bij het Drents Archief te Assen en Martin Hiemink, zelfstandig auteur en redacteur. Goslinga is historicus met veel publicaties over de geschiedenis van fotografie in Drenthe op zijn naam. Hiemink bezit veel kennis van de Asser geschiedenis en heeft over deze stad tal van publicaties op zijn naam. Beide heren vullen elkaar zo aan: Goslinga belicht de fotoís vanuit zijn expertise op het terrein van de fotografiegeschiedenis en Hiemink vanuit zijn expertise op het terrein van de geschiedenis van Assen.
Recensie toevoegen
Er zijn nog geen recensies voor dit boek.

Beoordeling
Naam *
E-mailadres *   (wordt niet op de site getoond)
Titel *
Recensie *

(max. 1000 tekens)
* verplichte velden

2
1
Terug   Home