Lerarenopleidingen | Primair onderwijs > Sociale ontwikkeling

Interactiewijzer
Analyse en aanpak van interactieproblemen in professionele opvoedingssituaties

Auteur(s)    Rob Verstegen, Henny Lodewijks
Jaar    2018
Druk    10, herzien
Aantal pagina's    280
ISBN    9789023255628
Afbeelding    in hoge resolutie
   Informatie over digitaal lezen
Onze prijs: €35,50
Leverbaar: Direct
Bestel
Voor docenten: Docentenservice  
Beschrijving
Inhoudsopgave
Recensies

Bekijk een paar pagina's van de 10e herziene druk van Interactiewijzer

Het werkt verhelderend opvoedingsproblemen te benaderen als interactieproblematiek. Met deze uitspraak wordt bedoeld dat bij de verklaring en de oplossing van problemen vooral gekeken wordt naar de wisselwerking tussen het kind en de professionele opvoeder ťn tussen het kind en andere kinderen.

Interactiewijzer geeft hiervoor een tweeledige aanpak:
1. De professionele opvoeder krijgt aanwijzingen om zijn pedagogische stijl voor dat kind kritisch te beoordelen en, indien nodig, bij te stellen.
2. Er worden groepssituaties gecreŽerd die bij het kind het vanzelfsprekend gebruik van ontbrekende sociale vaardigheden uitlokken.

De adviezen zijn toegesneden op de dagelijkse praktijk in de groep en bieden zo interessante aanknopingspunten voor diagnostische beschrijvingen en handelingsplannen.

Interactiewijzer heeft terecht een vaste plaats verworven in jeugdhulp, onderwijs en opleidingsinstellingen. Ook in deze 10e editie verwerkten de auteurs weer feedback van de vele gebruikers. Het boek is nu afgestemd op multimediaal gebruik. Het is uitgebreid met ondersteunend online-materiaal zoals vragenlijsten en een videokanaal met extra toelichtingen. Dit materiaal is te bekijken via www.lerarencampus.nl en www.vangorcumstudie.nl. De bijbehorende computerprogramma's via www.interactiewijzer.nl zijn vanaf deze druk gratis te gebruiken. Verder zijn teksten geactualiseerd en is de indeling van het boek gebruiksvriendelijker geworden.

De auteurs zijn beiden klinisch psycholoog en hebben een ruime ervaring binnen de (semi-)residentiŽle hulpverlening en het speciaal onderwijs.Recensie toevoegen
Er zijn nog geen recensies voor dit boek.

Beoordeling
Naam *
E-mailadres *   (wordt niet op de site getoond)
Titel *
Recensie *

(max. 1000 tekens)
* verplichte velden

2
1
Terug   Home