Sociaal Domein > Geneeskunde

Revalidatie na een beenamputatie


Auteur(s)    J.H.B. Geertzen, J.S. Rietman (redactie)
Jaar    2018
Druk    1
Aantal pagina's    440
ISBN    9789023255338
Afbeelding    in hoge resolutie
   Informatie over digitaal lezen
Onze prijs: €60,00
Leverbaar: Direct
Bestel
Beschrijving
Inhoudsopgave
Recensies

Door de vergrijzing in Nederland zijn er steeds meer mensen met aandoeningen zoals arteriosclerose en diabetes mellitus die kunnen leiden tot stoornissen van de benen. Deze aandoeningen kunnen uiteindelijk leiden tot een amputatie. Dit overkomt 20 op de 100.000 mensen in Nederland. Daarnaast vinden er amputaties plaats ten gevolge van ongevallen, kwaadaardige tumoren en infecties. Een relatief kleine groep mensen heeft bij de geboorte reeds een aanlegstoornis aan een of beide benen: een congenitaal reductiedefect. Mensen met een amputatie gebruiken vaak een prothese, voorgeschreven tijdens een meestal langdurig multidisciplinair revalidatietraject.

In Revalidatie na een beenamputatie leggen de auteurs een relatie tussen de chirurgische procedures ten aanzien van amputaties en de revalidatie van de persoon met een amputatie. Naast epidemiologische aspecten worden eerst de chirurgische aspecten uitvoerig beschreven vanuit de vaatchirurgische, traumatologische en oncologische benadering. Daarna wordt uitgebreid aandacht besteed aan de revalidatiegeneeskundige, para- en perimedische, prothese-technische en biomechanische onderwerpen.

Revalidatie na een beenamputatie is bestemd voor elke behandelaar die binnen ziekenhuizen, revalidatiecentra of verpleeghuizen mensen met een beenamputatie behandelt en begeleidt.

Deze uitgave is een geheel herziene editie van Amputatie en prothesiologie van de onderste extremiteit(tweede druk) (isbn 9789059310995).Download hier de inhoudsopgave.
 

Recensie toevoegen
Er zijn nog geen recensies voor dit boek.

Beoordeling
Naam *
E-mailadres *   (wordt niet op de site getoond)
Titel *
Recensie *

(max. 1000 tekens)
* verplichte velden

2
1
Terug   Home  
   
 

Trefwoord


Geneeskunde, RevalidatieAanraders