Cultuur | Historie > Drenthe

101 Assenaardigheden en meer


Auteur(s)    Martin Hiemink
Jaar    2017
Druk    1
Aantal pagina's    120
ISBN    9789023255888
Afbeelding    in hoge resolutie
   Informatie over digitaal lezen
Onze prijs: €12,95
Leverbaar: Direct
Bestel
Beschrijving
Inhoudsopgave
Recensies

Combineer liefde voor Assen, een scherp oog voor detail en een ijzersterk geheugen met een gezonde dosis nieuwsgierigheid, interesse in stedelijke ontwikkeling en een vleugje nostalgie, en je hebt de ingrediŽnten voor deze bundel. Martin Hiemink publiceert sinds 2012 tweewekelijks de rubriek Assenaardig in de Asser Courant, waarin hij onder het motto Ďelke plek een verhaalí verschillende aspecten van het Assens verleden aan bod brengt.
De ene keer wordt een foto als uitgangspunt genomen, de andere keer een verhaal. Verhalen waarin Hiemink opvallende plekken in Assen in een nieuwe context plaatst, en boeiend weet te vertellen over de historie van de stad en zijn eigen herinneringen daaraan. De auteur bezit een indrukwekkende verzameling van ansichtkaarten, fotoís en andere memorabilia waaruit hij kan putten.
Alle Assenaardigheden gebundeld, plus niet eerder verschenen materiaal, levert een schat aan herinneringen en een uniek kijkje in de geschiedenis van Assen op. Een ieder met hart voor de stad zal zich hierin herkennen.


Martin Hiemink (Assen, 1949) is erelid van de Asser Historische Vereniging. Sinds 1987 doet hij historisch onderzoek en levert bijdragen in de vorm van tekst en beeld voor diverse publicaties. Ook was hij een aantal jaren hoofd- en eindredacteur van het Asser Historisch Tijdschrift.Recensie toevoegen
Er zijn nog geen recensies voor dit boek.

Beoordeling
Naam *
E-mailadres *   (wordt niet op de site getoond)
Titel *
Recensie *

(max. 1000 tekens)
* verplichte velden

2
1
Terug   Home  
   
 

Trefwoord


Aanraders


Ferry Sieders : TT Assen

Theo Spek, Hans Elerie, Jan P. Bakker, Ineke Noordhoff : Landschapsbiografie van de Drentsche Aa

Hans Dekker, Provincie Drenthe : Natuur van topklasse!

Hans Dekker : OrchideeŽn in Noord-Nederland