Zorg & Welzijn > Communicatie

Interculturele Communicatie
Van ontkenning tot wederzijdse integratie

Auteur(s)    Ir. Carlos Nunez, Drs. Raya Nunez-Madhi, Drs. Laura Popma
Jaar    2017
Druk    4e herziene
Aantal pagina's    184
ISBN    9789023255536
Afbeelding    in hoge resolutie
   Informatie over digitaal lezen
Onze prijs: €16,50
Leverbaar: 21 augustus 2017
Bestel
Voor docenten: Docentenservice  
Beschrijving
Inhoudsopgave
Recensies

Dit is een herziene druk (Klik hier voor de 3e druk (isbn 9789023251323)).

De basis van het boek is onveranderd. Toegankelijk, praktisch, met oefeningen en voorbeelden.
Nieuw in de 4e herziene druk:
- illustraties van van de hand van Masaaki Oyamada.
- een paragraaf over wereldburgerschap (Global Citizenship)
- een hoofdstuk over multiculturele teams en wereldleiderschap (Multicultural Teams and Global Leadership.

Wereldburgerschap, multiculturele team en wereldleiderschap zijn actuele onderwerpen die iedereen aangaan.

Engelse editie
Van deze uitgave is ook een Engelse editie verkrijgbaar. Klik hier voor de Engelse editie Intercultural Sensitivity (ISBN 9789023255550, verschenen in april 2017)
Deze inhoud van de Nederlandse en de Engelse editie is hetzelfde.

Praktijkgerichte training
De auteurs verzorgen praktijkgerichte trainingen. In één middag heeft inzicht in hoe u als docent rekening moet houden met verschillende culturele waarden en een grote diversiteit aan leerstijlen in één klas. De handvatten en praktische tips kunt u direct toepassen in uw eigen lessen. Meer informatie over de training.

Over het boek
Om beter te kunnen communiceren in en bij te dragen aan een vitale en dynamische multiculturele Nederlandse samenleving is het belangrijk dat studenten interculturele vaardigheden en competenties ontwikkelen. Daarnaast zijn interculturele vaardigheden noodzakelijk om effectiever te kunnen communiceren in het buitenland.

Elk jaar brengen duizenden studenten een deel van hun studie door op buitenlandse universiteiten in het kader van uitwisselingsprogramma’s. Docentmobiliteitsprogamma’s zorgen ervoor dat buitenlandse docenten les geven in Nederlandse klassen. De klas is meer cultureel divers dan ooit tevoren.

Onderzoek toont aan dat cultureel diverse klassen óf erg slecht óf buitengewoon goed presteren. De prestaties zijn laag als de culturele verschillen worden genegeerd of ontkend. Cultureel diverse groepen blinken daarentegen uit wanneer verschillen worden herkend en benoemd als waardevolle bronnen van innovatie en groei.

Interculturele communicatie maakt studenten in het hoger beroepsonderwijs nieuwsgierig om kennis te maken met andere culturen. De stof zorgt ervoor dat zij zich bewust worden van de eigenheid van hun cultuur, die ze meestal zo vanzelfsprekend vinden. Het helpt studenten cultuur te herkennen als een waardevolle bron. Deze nieuwe editie maakt gebruik van de culturele modellen van Hall, Kluckhohn en Hofstede, en bevat nu ook de moderne en dynamische benadering van Trompenaars: de 7 Culturele Dimensies.

Dit compacte boek kan eenvoudig bestudeerd worden in een half semester van 7 weken. Het staat bomvol met praktische opdrachten, casussen en rollenspellen uit concrete interculturele werk- en leersituaties zoals in het onderwijs, in de zorg, met buitenlandse collega’s en in de marketing, kortom overal waar je met interculturele communicatie te maken kunt krijgen. In de klas, op stage, of in het beroepsveld, Interculturele Communicatie helpt studenten om intercultureel
vaardiger te worden.

Over de auteurs
De auteurs hebben een cultureel diverse achtergrond en zijn naast hun werkzaamheden in het Hoger Beroepsonderwijs en op buitenlandse universiteiten gevestigd als zelfstandig trainer en consultant.Recensie toevoegen
Er zijn nog geen recensies voor dit boek.

Beoordeling
Naam *
E-mailadres *   (wordt niet op de site getoond)
Titel *
Recensie *

(max. 1000 tekens)
* verplichte velden

2
1
Terug   Home