Cultuur | Historie > Drenthe

Drenthe, plekken met een verhaal


Auteur(s)    Folkert Oldersma en Menno van Veen
Jaar    2018
Druk    1
Aantal pagina's    196
ISBN    9789023255673
Afbeelding    in hoge resolutie
   Informatie over digitaal lezen
Onze prijs: €17,95
Leverbaar: Voorjaar 2018
Bestel
Beschrijving
Inhoudsopgave
Recensies

Reserveer nu tegen speciale voorintekenprijs! Winkelprijs na verschijnen: 19,95

Inclusief zes unieke fietsroutes.

De auteurs van dit boek zijn op zoek gegaan naar opmerkelijk verhalen die in Drenthe aan bepaalde plekken verbonden zijn, verhalen die vaak niet bekend zijn bij het grote publiek maar die wel het bijzondere van een bepaalde plek naar voren halen. Komen naast onbekende ook relatief bekende verhalen aan bod, dan wordt er een ander of nieuw licht op geworpen.

Ooit was ĎDe Lantschap Drentheí verdeeld in zes rechtsgebieden, de zogenaamde dingspelen. De 67 gevonden verhalen zijn gegroepeerd naar deze dingspelen. De diversiteit is groot; het verhaal over het Chinese paviljoen in het buurtschap Haakswold in Ruinerswold, het verhaal rond het beeld van de Witte Wieven in Norg, een ander licht op de vondst van het ĎMeisje van Ydeí, aanvullingen op het verhaal van Ellert en Brammert, een joodse begraafplaats, etc.
Alle verhalen zijn geverifieerd en verbonden aan een fysieke plaats. Tevens zijn er fietsroutes toegevoegd zodat men de verhalen zelf kan beleven door de plaats daadwerkelijke te bezoeken. Het boek is interessant voor mensen die Drenthe een warm hart toedragen en geÔnteresseerd zijn om meer te weten over het verhaal achter een bepaalde plaats of plek.
Fotoís bij de artikelen geven een extra dimensie aan de tekst. Uitgangspunt is steeds, net als bij de teksten, wat er nu op de betreffende plek te zien is.

In Drenthe zijn vele plekken met opmerkelijke verhalen. Alleen zijn deze niet altijd bekend. In deze uitgave wordt de rijke geschiedenis van Drenthe beschreven door verhalen uit de zes dingspelen. Deze worden vergezeld door fietsroutes wat een unieke combinatie is.

Wil jij ook dat dit boek verschijnt?
Van Gorcum is een uitgeverij die een warm voorstander is om bepaalde onderwerpen een platform te geven in de vorm van een boek. Sommige kennen echter een groter risico en om de belangstelling al voor de productie in te schatten werken we dan met een voorintekening. Dit is ťťn van die boeken. Wil je ook dat dit boek verschijnt, reserveer het dan nu.Recensie toevoegen
Er zijn nog geen recensies voor dit boek.

Beoordeling
Naam *
E-mailadres *   (wordt niet op de site getoond)
Titel *
Recensie *

(max. 1000 tekens)
* verplichte velden

2
1
Terug   Home  
   
 

Trefwoord


VerwachtAanraders


Koert Broersma : Somebody Will Know Someday

Ferry Sieders : TT Assen

Theo Spek, Hans Elerie, Jan P. Bakker, Ineke Noordhoff : Landschapsbiografie van de Drentsche Aa

Hans Dekker, Provincie Drenthe : Natuur van topklasse!

Hans Dekker : OrchideeŽn in Noord-Nederland