Lerarenopleidingen | Primair onderwijs > Taal

Lezen en schrijven doe je samen
Een ontwikkelingsgerichte didactiek voor het lezen en schrijven in groep 3 en 4

Auteur(s)    Bea Pompert
Jaar    2017
Druk    1
Aantal pagina's    232
ISBN    9789023251576
Afbeelding    in hoge resolutie
   Informatie over digitaal lezen
Onze prijs: €30,00
Leverbaar: direct
Bestel
Voor docenten: Docentenservice  
Beschrijving
Inhoudsopgave
Recensies

In Lezen en schrijven doe je samen komen actuele inzichten over het lees- en schrijfonderwijs aan bod. Deze nieuwe inzichten zijn uitgewerkt aan de hand van praktijksituaties op verschillende scholen.

In andere aanpakken gaan leerlingen dikwijls in hun eentje door een leesmethode heen. In Lezen en schrijven doe je samen ligt de nadruk op samen: samen met elkaar in de groep én samen met de leerkracht.

De lees- en schrijfactiviteiten worden verbonden aan spel, spelscripts en de verhalen van kinderen. Het proces van leren lezen en schrijven wordt ook verbonden aan de thema’s in de klas en de vragen die kinderen hierbij hebben. Het boek beschrijft op concrete wijze hoe deze aanpak in de praktijk kan worden ingevoerd.

Dit is een handboek voor betekenisvol lees- en schrijfonderwijs in groep 3 en 4. Het boek gaat uit van de ontwikkelingsgerichte onderwijsbenadering en is bedoeld voor leerkrachten en (pabo-)studenten.

Over de auteur
Bea Pompert is als auteur van o.a. ‘Naar lezen, schrijven en rekenen’ en ‘Met jou kan ik lezen en schrijven’ een bekende naam in de wereld van de onderwijspedagogiek en taal in het basisonderwijs. Ze werkt als nascholer en onderwijsontwikkelaar bij De Activiteit: het Landelijk Centrum voor Ontwikkelingsgericht Onderwijs te Alkmaar.Recensie toevoegen
Er zijn nog geen recensies voor dit boek.

Beoordeling
Naam *
E-mailadres *   (wordt niet op de site getoond)
Titel *
Recensie *

(max. 1000 tekens)
* verplichte velden

2
1
Terug   Home