Cultuur | Historie > Drenthe

Geschiedenis van Drenthe, in archeologisch en nieuw perspectief (set van 2 delen)


Auteur(s)    Wijnand van der Sanden en Michiel Gerding
Jaar    2018
Druk    1
Aantal pagina's    660
ISBN    9789023255710
Afbeelding    in hoge resolutie
   Informatie over digitaal lezen
Onze prijs: €79,00
Leverbaar: april 2018
Bestel
Beschrijving
Inhoudsopgave
Recensies

In april 2018 verschijnen Geschiedenis van Drenthe – In archeologisch perspectief van auteur Wijnand van der Sanden en Geschiedenis van Drenthe – In nieuw perspectief van auteur Michiel Gerding.

Tezamen bieden de boeken een overzicht van de meeste recente kennis en inzichten over de Drentse geschiedenis en archeologie, en geven een impuls aan toekomstig historisch onderzoek in Drenthe. Beide uitgaven zijn aantrekkelijk en toegankelijk geschreven en rijk geïllustreerd met foto- en kaartmateriaal. Er is van de nieuwste technieken gebruik gemaakt zoals drone-fotografie. Het archeologiedeel bevat bovendien veelal nieuw en niet eerder gepubliceerd fotomateriaal van bijzondere vondsten.

De set Geschiedenis van Drenthe is onmisbaar voor inwoners van Drenthe die meer willen weten van de geschiedenis van hun provincie. Daarnaast zal het iedereen die geïnteresseerd is in de historie van Nederland een bijzonder beeld geven van de geschiedenis van onze mooiste provincie.

Over de auteurs:
Wijnand van der Sanden is sinds 1997 provinciaal archeoloog bij de Provincie Drenthe. Hij schreef meerdere boeken en won de DHV prijs voor zijn in 2010 verschenen boek Over galg en rad.

Michiel Gerding studeerde geschiedenis in Utrecht en was meer dan 30 jaar provinciaal historicus van Drenthe. Hij is auteur van diverse boeken en werkte mee aan populaire boekenreeksen, tijdschriften en historische projecten in de provincie Drenthe. De eindredactie van het boek is verzorgd door dr. Jan van der Meer.

Bij de boeken hoort een website: www.nieuwegeschiedenisvandrenthe.nl

Beide uitgaven zullen ook afzonderlijk te koop zijn:
Geschiedenis van Drenthe – In nieuw perspectief: € 39,50
Geschiedenis van Drenthe – In archeologisch perspectief: € 39,50

Exclusief aanbod voor leden van Drentse historische verenigingen
Vanaf 15 januari tot aan verschijnen kunt u als lid van één van de Drentse historische verenigingen de set Geschiedenis van Drenthe rechtstreeks voor €65,- bestellen via klantenservice@vangorcum.nl of 0592-379556. Geeft u daarbij u NAW-gegevens door en de vereniging waarvan u lid bent. Direct na verschijning krijgt u de set toegezonden.Recensie toevoegen
Er zijn nog geen recensies voor dit boek.

Beoordeling
Naam *
E-mailadres *   (wordt niet op de site getoond)
Titel *
Recensie *

(max. 1000 tekens)
* verplichte velden

2
1
Terug   Home  
   
 

Trefwoord


VerwachtAanraders


Ferry Sieders : TT Assen

Theo Spek, Hans Elerie, Jan P. Bakker, Ineke Noordhoff : Landschapsbiografie van de Drentsche Aa

Hans Dekker, Provincie Drenthe : Natuur van topklasse!

Hans Dekker : Orchideeën in Noord-Nederland