Sociaal Domein > Psychologie

Psychologische patiŽntenzorg in de oncologie
Handboek voor professionals

Auteur(s)    Hanneke de Haes, Leo Gualthťrie van Weezel, Robbert Sanderman (red.)
Jaar    2017
Druk    3e herziene
Aantal pagina's    578
ISBN    9789023255253
Afbeelding    in hoge resolutie
   Informatie over digitaal lezen
Onze prijs: €55,00
Leverbaar: Direct
Bestel
Voor docenten: Docentenservice  
Beschrijving
Inhoudsopgave
Recensies

Download hier de inhoudsopgave en inleiding van Psychologische patiŽntenzorg in de oncologie

Bij de behandeling en begeleiding van mensen met kanker is er sinds het midden van de vorige eeuw een toenemende aandacht voor de sociale en psychische gevolgen van de ziekte. Psychosociale oncologie is dan ook een vakgebied dat sterk in ontwikkeling is. Er wordt volop onderzoek gedaan en geŽxperimenteerd met nieuwe en effectieve behandelingen en therapieŽn. De nieuwste druk van 'Psychologische patiŽntenzorg in de oncologie' bundelt bestaande kennis en recente nieuwe inzichten. Dat maakt het tot een uniek handboek en een naslagwerk dat professionals ondersteunt bij de dagelijkse psychosociale behandeling van patiŽnten met kanker.

iPsychologische patiŽntenzorg in de oncologie' is bedoeld voor alle professionals die te maken hebben met de psychosociale aspecten van kanker: psychologen, maatschappelijk werkenden, verpleegkundigen, huisartsen, medisch specialisten en paramedici. Dankzij de bijdragen van erkende onderzoekers en psychologen/psychotherapeuten heeft de redactie opnieuw een uniek en veelzijdig handboek samengesteld. De redactie wil daarmee bijdragen aan de verdere professionalisering van de beroepsgroep en de kennis bijeen brengen die van belang is voor complete en kwalitatief goede zorg aan patiŽnten. Door de combinatie van theorie en de vele praktijkvoorbeelden is het uitstekend geschikt bij de opleiding van professionals die met kankerpatiŽnten gaan werken.

Deel 1: De achtergronden over onder andere epidemiologie, medische behandeling, genetische aspecten, gevolgen van en omgaan met de ziekte, existentiŽle aspecten, organisatie van zorg, het proces van sterven. Nieuw: communicatie met patiŽnten en hulpverleners, diversiteit binnen de zorg en ouderen met kanker.

Deel 2: De algemene principes van psychosociale hulpverlening: screening, diagnostiek en behandeling vanuit verschillende psychotherapeutische kaders. Nieuw: experientiŽle therapie en E-Health.

Deel 3: specifieke psychosociale problemen zoals vermoeidheid, pijn, seksualiteit, ontkenning, depressie en angst, agressie, boosheid, persoonlijkheidsstoornissen en organisch-psychiatrische factoren. Nieuw: Aanpassingsstoornissen, zorgmodellen en complementaire en alternatieve zorg.U kunt de inhoudsopgave downloaden via de tab beschrijving.
 

Recensie toevoegen
Er zijn nog geen recensies voor dit boek.

Beoordeling
Naam *
E-mailadres *   (wordt niet op de site getoond)
Titel *
Recensie *

(max. 1000 tekens)
* verplichte velden

2
1
Terug   Home  
   
 

Trefwoord


Aanraders


A. Maras, S. Kapiteijn, L.J. Vreeke, W.E.N. Geilleit : PowerCoaching

Willemine Regouin, Erik de Haan : Supervisie

Pool G., Heuvel F., Ranchor A.V., Sanderman R. (red.) : Handboek psychologische interventies bij chronisch-somatische aandoeningen

J.E. Verheugt-Pleiter, M.G.J. Schmeets, J. Zevalkink : Mentaliseren in de kindertherapie