Sociaal Domein > Gehandicaptenzorg

Handboek Dwarslaesierevalidatie
De Basis

Auteur(s)    Dr. F.W.A (Floris) van Asbeck Dr. I.J.W. (Ilse) van Nes
Jaar    2016
Druk    3e herziene druk
Aantal pagina's    404
ISBN    9789023254010
Afbeelding    in hoge resolutie
   Informatie over digitaal lezen
Onze prijs: €41,50
Leverbaar: Direct
Bestel
Beschrijving
Inhoudsopgave
Recensies

Nieuwsgierig? Download een preview van dit boek!

Wilt u een deel van dit boek gratis bekijken of voor een klein bedrag het digitale boek huren voor een jaar of een aantal maanden?
Dit kan via www.yindo.nl.


Het Handboek Dwarslaesierevalidatie is het standaardwerk voor de revalidatie van dwarslaesiepatiŽnten in Nederland en Vlaanderen.
Deze uitgave is de basis van het Handboek Dwarslaesierevalidatie(isbn 9789023254010). Daarnaast is er verkrijgbaar het Handboek Dwarslaesierevalidatie E-book met extra's. Klik hier voor meer informatie over E-book met extra's.

Deze geheel herziene derde druk behandelt de medische, functionele, maatschappelijke en psychologische diagnostiek en interventies die nodig zijn om een persoon met een dwarslaesie zo goed en zo lang mogelijk te laten participeren in de maatschappij, op een zo hoog mogelijk niveau. In deze editie is voor de eerste keer een hoofdstuk opgenomen waarin specifieke aandacht wordt besteed aan de revalidatiegeneeskundige zorg voor volwassenen met een spina bifida. Daarnaast is er voor onderzoekers op het gebied van de dwarslaesierevalidatie een hoofdstuk over resultaatmeting toegevoegd waarin de meest gebruikte meetinstrumenten en de ervaring daarmee is weergegeven.

In de huidige opzet, die de ĎInternational Classification of Functioní volgt, staat de revalidant centraal in respectievelijk de ziekenhuisfase, de revalidatiefase en tijdens de zorg gedurende de veelal tientallen jaren van het leven met een dwarslaesie. Het handboek vertaalt de actuele resultaten van internationaal en nationaal wetenschappelijk onderzoek voor implementatie in de dagelijkse praktijk.

Kortom, een onmisbare uitgave voor revalidatieartsen (in opleiding) maar ook zeer bruikbaar voor andere professionals die in hun werk met dwarslaesiepatiŽnten te maken hebben.

Voor iedereen die regelmatig werkt met patiŽnten met een dwarslaesie of spina bifida, is er nu het uitgebreide E-book met extra's. Onmisbaar voor (assistenten in opleiding tot) revalidatieartsen, therapeuten, verpleegkundigen, psychologen en maatschappelijk werkenden die werken in centra met een gespecialiseerde dwarslaesieafdeling en in ziekenhuizen waar deze patiŽnten primair of opnieuw opgenomen worden of onder controle zijn. De integrale tekst en alle afbeeldingen, maar ook referentielijsten van literatuur, richtlijnen, protocollen en illustratieve videoís, zijn met enkele muiskliks beschikbaar op een desktop computer, iPad of mobiele telefoon.
Maar u vindt via deze tekst ook:
a. Richtlijnen en protocollen
b. Referentielijsten van literatuur
c. Illustratieve videoís
Klik hier voor meer informatie over E-book met extra's. (Handboek Dwarslaesierevalidatie(isbn 9789023255086 is de basis).

Over de redactie
Dr. F.W.A (Floris) van Asbeck (1948) werkte van 1987-2014 als revalidatiearts op de dwarslaesieafdeling van revalidatiecentrum De Hoogstraat in Utrecht en als consulent voor dwarslaesievraagstukken in het Universitair Medisch Centrum in Utrecht. Daar was hij ook coŲrdinator van de Werkgroep Spina Bifida Volwassenen. In 1993 nam hij het initiatief tot de oprichting van het Nederlands-Vlaams Dwarslaesiegenootschap (NVDG) waarvan hij de eerste voorzitter was. Op basis van deze samenwerking werd onder zijn redactie in 1998 de eerste druk van het Handboek Dwarslaesierevalidatie gepubliceerd. Sinds 2014 is hij als revalidatiearts-onderzoeker verbonden aan het Kenniscentrum Revalidatiegeneeskunde Utrecht.

Dr. I.J.W. (Ilse) van Nes (1976) werkt sinds 2008 als revalidatiearts op de dwarslaesieafdeling van revalidatiecentrum de Sint Maartenskliniek in Nijmegen. Naast haar klinische en poliklinische werk voor dwarslaesiepatiŽnten, nam zij in 2012 het initiatief tot de oprichting van de Werkgroep Spina Bifida Volwassenen Nijmegen waarvan zij sindsdien de coŲrdinator is. In 2009 promoveerde zij op het balansherstel bij CVA patiŽnten. Vanaf haar aanstelling op de dwarslaesieafdeling is zij actief betrokken bij het dwarslaesieonderzoek en sinds 2010 is zij (co)-auteur van diverse publicaties op dit gebied in nationale en internationale tijdschriften. Tevens is zij lid van de stuurgroep Acute Ruggenmergletsel Unit (ARU) van het Radboudumc / Sint Maartenskliniek en de Richtlijncommissie van het Nederlands-Vlaams Dwarslaesiegenootschap (NVDG).Klik hier voor de inhoudsopgave van Handboek Dwarsleasie.
 

Recensie toevoegen
Er zijn nog geen recensies voor dit boek.

Beoordeling
Naam *
E-mailadres *   (wordt niet op de site getoond)
Titel *
Recensie *

(max. 1000 tekens)
* verplichte velden

2
1
Terug   Home  
   
 

Trefwoord


RevalidatieAanraders


Maartje Schermer, Frans Ewals, Marion Weisz : Ethische dilemmas in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking

Dr. F.W.A (Floris) van Asbeck Dr. I.J.W. (Ilse) van Nes : Handboek Dwarslaesierevalidatie

Veen-Mulders L. van der, Serra M., Hoofdakker B.J. van den, Minderaa R.B. (red.) : Sociaal onhandig

A. Dosen : Psychische stoornissen, probleemgedrag en verstandelijke beperking

Jenny Palm : Omgaan met hersenletsel