Sociaal Domein > Psychiatrie

Culturele competenties in psychiatrie en psychologie
Theorie en praktijk

Auteur(s)    F.A.M. Kortmann
Jaar    2016
Druk    1
Aantal pagina's    160
ISBN    9789023254638
Afbeelding    in hoge resolutie
   Informatie over digitaal lezen
Onze prijs: €24,95
Leverbaar: Direct
Bestel
Voor docenten: Docentenservice  
Beschrijving
Inhoudsopgave
Recensies

Dit is een herziening van de uitgave Transculturele psychiatrie van Frank Kortmann (ISBN 9789023247029)! Deze uitgave is niet meer leverbaar.

Nieuwsgierig? Download een preview van dit boek!

Op www.culturelecompetenties.vangorcum.nl vind je een samenvatting van het boek!

Wilt u een deel van dit boek gratis bekijken of voor een klein bedrag het digitale boek huren voor een jaar of een aantal maanden?
Dit kan via www.yindo.nl.


De psychiatrie en psychologie ondergaan in hoog tempo een aantal fundamentele veranderingen. De vakken worden steeds meer evidence based en vertaald in behandelprotocollen en richtlijnen. Patiënten raken steeds beter geďnformeerd en worden mondiger. Zij vragen niet zo zeer om een geprotocolleerde behandeling, maar om ‘zorg op maat’: een behandeling die is afgestemd op hun persoonlijke omstandigheden, opvattingen en waarden.

Daar komt bij dat de Nederlandse samenleving steeds meer multicultureel wordt. Dit vraagt van psychiaters en psychologen dat zij ‘zorg op maat’ bieden die is afgestemd op de vraag van patiënten uit allerlei culturen en subculturen.

‘Culturele competenties in psychiatrie en psychologie’ richt zich op hoe dit in de praktijk te realiseren. Zijn voorganger: ‘Transculturele psychiatrie. Van praktijk naar theorie’ vond zijn weg in verschillende universitaire, hbo- en postdoctorale opleidingen in Nederland en België. In deze opvolger is het theoretische deel teruggebracht tot de essentie, zodat het beter inspeelt op de behoefte van de student. Ook is er meer aandacht voor de aansluiting op de praktijk, onder andere in de vorm van concrete culturele competenties.

Frank Kortmann is em. hoogleraar psychiatrie en transculturele psychiatrie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij heeft praktijkervaring als psychiater, docent, onderzoeker en mental health consultant in verschillende niet-westerse landen, als Ethiopië, Afghanistan en Kosovo. Momenteel werkt hij docent in verschillende opleidingen en als psychotherapeut voor allochtone patiënten in een tbs-kliniek.Recensie toevoegen
Er zijn nog geen recensies voor dit boek.

Beoordeling
Naam *
E-mailadres *   (wordt niet op de site getoond)
Titel *
Recensie *

(max. 1000 tekens)
* verplichte velden

2
1
Terug   Home