Lerarenopleidingen | Primair onderwijs > (Ontwikkelings-)Psychologie

Voor de Leeuwen
Over leerlingen, hun heftige hersens en trefzeker lesgeven

Auteur(s)    Mark Mieras, Marijke van Dijk en Jan Bart Dieperink
Jaar    2016
Druk    1
Aantal pagina's    180
ISBN    9789023254423
Afbeelding    in hoge resolutie
   Informatie over digitaal lezen
Onze prijs: €25,75
Leverbaar: Direct
Bestel
Voor docenten: Docentenservice  
Beschrijving
Inhoudsopgave
Recensies

Voor de leeuwen! is een helder en toegankelijk boek over hoe je een zelfverzekerde en geliefde docent kunt worden. Zo’n docent waarvan leerlingen zich jaren later nog de naam herinneren. Hun geheim? Dat ze pubers begrijpen en waarderen, zoals een leeuwentemmer zijn leeuwen aanvoelt. Daarom verkent dit boek het puberbrein en beschrijft het hoe je tieners motiveert en voor je vak wint. Hoe je ze in beweging krijgt zonder voortdurend de zweep te gebruiken.

Inkijkpagina's hoofstuk 4


Voor de leeuwen! is onmisbaar voor (jonge) professionals die het ontwikkelen van een nieuwe generatie als hun missie zien. De samenwerking van Mark Mieras (wetenschapsjournalist) en Marijke van Dijk (coach/docent) heeft teksten opgeleverd die tegelijk diepgravend en praktisch zijn. Dankzij het werk van striptekenaar Jan Bart Dieperink is Voor de leeuwen! meeslepend zoals een studieboek zelden is.

Eerder maakten Mark Mieras en Jan Bart Dieperink het succesvolle publieksboek Heftige hersens! over het puberbrein. Voor de leeuwen! is een bewerking toegespitst op de praktijk van de leerkracht, waarin we zien hoe die heftige hersens van tieners en volwassenen nu eigenlijk (mis-)communiceren. Verder worden praktische zaken als lichaamstaal en écht contact maken gepresenteerd in aansprekende praktijksituaties.

Mark Mieras is bekend vanwege de bestsellers ‘Liefde’ en ‘Ben ik dat?’ Marijke van Dijk werd bekend door onder anderen het boek 'Contact maken op school' dat ze samen met Tom Boves schreef over lichaamstaal, mindset en klassenmanagement.

Meester Bart (Ongering) nam het eerste exemplaar in ontvangst:
"Na twee dagen stage had ik het wel gezien achter in de klas. Ik wilde voor de klas staan. Mijn stagebegeleider vond het prima en zei: 'morgen ga je voor de leeuwen'. Sindsdien weet ik hoe het is om dit te doen en eten de kinderen op momenten zelfs uit mijn hand. Dit boek is voor mij relevant, omdat de kinderen er ieder jaar weer opnieuw naar vragen om getemd te worden."
Meester Bart (Ongering) staat voor de klas bij de Open Schoolgemeenschap Bijlmer en is columnist voor Trouw.


Bekijk twee filmpjes over het boek Heftige hersens:Hoofdstuk 1
In beweging

Hoofdstuk 2
Het verandert vanbinnen

Hoofdstuk 3
Kwetsbare leerling

Hoofdstuk 4
Rolmodel

Hoofdstuk 5
Hersengymnastiek

Hoofdstuk 6
Stevig in je schoenen

Hoofdstuk 7
Plezier in je werk

Hoofdstuk 8
Het grote verhaal

Hoofdstuk 9
Kiss me!
 

Recensie toevoegen
| voor de leeuwen
3 juni 2016 | door: leraar 57
Mark Mieras heeft weer een helder en goed leesbaar boek geschreven. Het is zeker aan te raden voor jonge leraren, maar voor mij stonden er ook veel goede tips in. Ook na dertig jaar leservaring is het goed om af en toe stil te staan bij de verschillen tussen de denkbeelden van de puberende leerlingen en die van de leerkracht. Ik heb direct een exemplaar voor een beginnende collega gekocht. Voornamelijk als ondersteuning.
Beoordeling
Naam *
E-mailadres *   (wordt niet op de site getoond)
Titel *
Recensie *

(max. 1000 tekens)
* verplichte velden

2
1
Terug   Home