Management | HRM | Verantwoord Ondernemen > Overheidsmanagement

Anders denken, anders doen
Gamechangers in de publieke zaak

Auteur(s)    Robert de Graaff & Hans Nuiver
Jaar    2015
Druk    1
Aantal pagina's    160
ISBN    9789023254508
Afbeelding    in hoge resolutie
   Informatie over digitaal lezen
Onze prijs: €26,50
Leverbaar: Direct
Bestel
Beschrijving
Inhoudsopgave
Recensies

Nieuwsgierig? Download een preview van dit boek!

De samenleving is aan zet. Burgers nemen initiatieven, verlenen elkaar diensten, wekken collectief energie op en verbeteren zelf het wijkbeheer. Startende bedrijven zoeken financiering bij toekomstige klanten, bestaande bedrijven investeren in maatschappelijke opgaven.

Het krachtenveld verandert. Welke rol speelt de overheid? Niet langer participeert de burger in het werk van de overheid, de overheid participeert in het leven van de burger. Het spel verandert! Wat of wie zijn de gamechangers die het spel doen veranderen? Welke gebeurtenissen, ideeŽn of werkwijzen veroorzaken een structurele verschuiving in de manier van denken en doen van de overheid?
In dit boek vertellen twintig ervaringsdeskundigen hun verhaal. Hun belevenissen in de publieke sector leggen de basis voor andere manieren van kijken, van denken en van doen. De verhalen scheppen perspectieven waarmee de overheid lastige dilemmaís te lijf gaat. De vertellers nemen hun organisaties op sleeptouw, ze geven een doorkijkje naar andere manieren van organiseren. Betrokken, bewogen, door de wol geverfd.

De verhalen en voorbeelden tonen spelgevoel en spelplezier. Met behulp van reflecties op de praktijk en op de theorie beoogt dit boek het gevoel voor het spel te vergroten. En vooral het spelplezier te bevorderen! Engagement vormt de basis voor dit boek. Een boek dat aanzet tot anders denken en anders doen.

www.andersdenkenandersdoen.nu

Robert de Graaff en Hans Nuiver zijn partners van ORG-ID, bureau voor strategische beleids- en organisatieontwikkeling (www.org-id.org) te Leiden.Inhoudsopgave

Hoofdstuk 1
Door-zien

Hoofdstuk 2
Door-denken

Hoofdstuk 3
Door-werken

Hoofdstuk 4
Gamechangers in de publieke zaak

Hoofdstuk 5
Het speelveld verandert: uitdagingen en kansen

Hoofdstuk 6
Door-organiseren

Hoofdstuk 7
De kern van de publieke zaak


 

Recensie toevoegen
Er zijn nog geen recensies voor dit boek.

Beoordeling
Naam *
E-mailadres *   (wordt niet op de site getoond)
Titel *
Recensie *

(max. 1000 tekens)
* verplichte velden

2
1
Terug   Home