Sociaal Domein > Gehandicaptenzorg

Kinderrevalidatie


Auteur(s)    Mijna Hadders-Algra, Karel Maathuis, Robert F. Pangalila, Jules G. Becher, Jan de Moor
Jaar    2015
Druk    5e herzien
Aantal pagina's    656
ISBN    9789023250807
Afbeelding    in hoge resolutie
   Informatie over digitaal lezen
Onze prijs: €99,00
Leverbaar: Direct
Bestel
Beschrijving
Inhoudsopgave
Recensies

Nieuwsgierig? Download een preview van dit boek!

Wilt u een deel van dit boek gratis bekijken of voor een klein bedrag het digitale boek huren voor een jaar of een aantal maanden?
Dit kan via www.yindo.nl.


Kinderrevalidatie beweegt!
Het boek Kinderrevalidatie beschrijft het complexe werkveld van de kinderrevalidatie, waarin men zich ten doel stelt om het functioneren van kinderen en jongeren met beperkingen in mobiliteit en andere domeinen als gevolg van ziekte of aandoening te optimaliseren.

Een belangrijk nieuw aspect van de vijfde, geheel herziene druk is haar inbedding in het kader van de International Classif iciation of Functioning, Disability and Health Children & Youth version (ICF-CY). Het boek expliciteert volgens de classif icatie van de ICF-CY de bijdrage van stoornissen in lichaamsfuncties en anatomische eigenschappen, van beperkingen in activiteiten, belemmeringen in participatie, en van externe en persoonlijke factoren in het functioneren van kinderen en jongeren. Daardoor is het gemakkelijker dan voorheen te doorgronden welke mogelijkheden bestaan om kinderen en jongeren binnen de kinderrevalidatie te begeleiden.

Het eerste deel van Kinderrevalidatie bespreekt:
- algemene aspecten van de kinderrevalidatie, zoals de ICF-CY, veel gebruikte meetinstrumenten, het gezin, en hulpmiddelen;
- belangrijke lichaamsfuncties, zoals het bewegingssysteem, sensorische en cognitieve functies;
- belangrijke activiteiten, zoals mobiliteit, zelfverzorging, leren en toepassen van kennis en communicatie;
- belangrijke domeinen van participatie: scholing en arbeid, en sport;
- de overgang naar de volwassenheid

In het tweede deel komen specifieke diagnosegroepen aan de orde, zoals cerebrale parese, niet-aangeboren hersenletsel, neuromusculaire aandoeningen en spina bif ida. Ieder hoofdstuk bevat een systematische bespreking aan de hand van de ICF-CY. Naast het klinische beeld beschrijft elk hoofdstuk drie aspecten van de diagnosegroep: de gevolgen van de aandoening voor het functioneren, de diagnostiek, en de behandeling en begeleiding.

Dit boek is bij uitstek geschikt voor medici, paramedici en gedragsdeskundigen werkzaam in de kinderrevalidatie, en daarnaast geschikt voor gebruik in het onderwijs.
Extra online videomateriaal beschikbaar!
Voorin het boek vindt u een couponcode waarmee u gratis toegang krijgt tot het videomateriaal. Deze kunt u gebruiken op zorgstudie.nl. Vul de code rechts in bij het couponveld. Klik vervolgens op het vinkje en daarna op 'Voeg toe'.
Als u nog geen account op zorgstudie.nl heeft kunt u hier uw account aanmaken door uw gegevens in te vullen.
Daarna klikt u op 'Start opleiding' om bij het additionele videomateriaal te komen. In de linker menubalk kunt u de verschillende hoofdstukken aanklikken, met daaronder de verschillende video's.Recensie in Nederlands Tijdschrift voor Revalidatiegeneeskunde
In het Nederlands Tijdschrift voor Revalidatiegeneeskunde (editie 2015 - 5) verscheen een recensie over deze uitgave.

Soms gebeurt het dat je een boek in handen krijgt waarvan je meteen het gevoel krijgt: dit boek met ik echt hebben en waar je dan gewoon voor je plezier een hele avond en langer in kunt zitten bladeren en kunt genieten van alles wat je kunt bekijken en lezen. Het nieuwe boek Kinderrevalidatie is zo`n boek...

Lees hier de volledige recensie!Symposium Kinderrevalidatie 5.0
Op 16 oktober 2015 werd ter gelegenheid van deze herziening een symposium georganiseerd, over de ontwikkelingen binnen de kinderrevalidatie.Klik hier voor de inhoudsopgave van Kinderrevalidatie.
 

Recensie toevoegen
Er zijn nog geen recensies voor dit boek.

Beoordeling
Naam *
E-mailadres *   (wordt niet op de site getoond)
Titel *
Recensie *

(max. 1000 tekens)
* verplichte velden

2
1
Terug   Home