Management | HRM | Verantwoord Ondernemen > Management vaardigheden | Leiding geven

De schaduwkant van leiderschap
Herkennen en vermijden van hoogmoed, ontsporing en excessen

Auteur(s)    Erik de Haan en Anthony Kasozi
Jaar    2014
Druk    1
Aantal pagina's    344
ISBN    9789023253419
Afbeelding    in hoge resolutie
   Informatie over digitaal lezen
Onze prijs: €41,95
Leverbaar: Direct
Bestel
Beschrijving
Inhoudsopgave
Recensies

Erik de Haan is één van de sprekers tijdens de Kennismiddag Ethisch Leiderschap in het Sociaal Domein op 12 oktober 2017. Klik hier voor aanmelden en meer informatie.

18 September 2014 presenteerde Erik de Haan zijn boek De schaduwkant van leiderschap bij de Vrije Universiteit van Amsterdam. Een samenvatting van zijn presentatie. kunt u hier bekijken.

Bekijk het inkijkexemplaar van De schaduwkant van leiderschap.

Een eerlijke verhandeling over leiderschap. Gebaseerd op wetenschappelijke inzichten.
Leiderschap in de 21e eeuw is een vak apart. Een vak met veel risico's en kansen. Ondernemen en leidinggeven betekent vandaag de dag dat de manager zich blootstelt aan razendsnelle ontwikkelingen en felle concurrentie. Er wordt immers ongelooflijk veel gevraagd van het topmanagement. Als de spanning en druk groter worden, loopt de leidinggevende het gevaar 'door te schieten' in dezelfde kwaliteiten waarmee hij of zij de top heeft bereikt. Dan slaat de leidinggevende op hol en wordt een karikatuur van zichzelf.

Doorslaand succes
Wat gebeurt er precies als de leidinggevende gaat handelen vanuit zijn schaduwkant van leiderschap? Wat gebeurt er als de leidinggevende doorslaat? En hoe kan een leidinggevende dit op tijd inzien en voorkomen? Daarover gaat dit boek. Een eerlijke verhandeling over leiderschap, met concrete adviezen voor blijvend succes. Niet het zoveelste zelfhulpboek, maar een betrouwbare gids, volledig gebaseerd op wetenschappelijke inzichten en ervaringen van topmanagers.

Het boek beschrijft glashelder wat de valkuilen van de hedendaagse manager zijn en vooral: hoe u deze als manager kunt omzeilen. Het boek biedt u een diep en verhelderend inzicht in de risico's én kansen die macht met zich meebrengt. Een sterk houvast voor een standvastig management in de 21e eeuw.

Mentaal in balans
De auteurs laten zien hoe een goed inzicht in de dynamiek managers kan helpen om een vaste koers te blijven varen, met rechte rug in te spelen op torenhoge eisen en mentaal in balans te blijven. De schaduwkant van leiderschap is naast een waardevol boek voor professionals in leidinggevende functies ook zeer geschikt voor studenten MER en bedrijfskunde.

Over de auteurs
Prof. Dr. Erik de Haan is directeur van het Ashridge Centre for Coaching en Hoogleraar Organisatieontwikkeling aan de Vrije Universiteit, Amsterdam. Hij adviseert bestuurders binnen universiteiten en multinationale ondernemingen. Hij is tevens psychodynamisch psychotherapeut en schreef meer dan honderd professionele artikelen en negen boeken.

Dr. Anthony Kasozi is directeur van Quilibra Consulting. Hij treedt op als adviseur, coach en mentor van senior leidinggevenden in de Verenigde Staten, Europa, Afrika en Azië. Hij is een socioloog met vervolgstudies in Financiële Economie, Institutionele Economie en Internationale Betrekkingen.

Dit boek stond op de Shortlist van Ooa Boek van het Jaar 2014.Recensie toevoegen
Er zijn nog geen recensies voor dit boek.

Beoordeling
Naam *
E-mailadres *   (wordt niet op de site getoond)
Titel *
Recensie *

(max. 1000 tekens)
* verplichte velden

2
1
Terug   Home