Lerarenopleidingen | Primair onderwijs > (Ortho-)Pedagogiek

Talent
Tijdschrift over (hoog)begaafdheid

Auteur(s)   
Jaar    2019
Druk    1
Aantal pagina's    40
ISBN    1388-1809
Afbeelding    in hoge resolutie
   Informatie over digitaal lezen
Onze prijs: €57,50
Leverbaar: Direct
Bestel
Beschrijving
Inhoudsopgave
Recensies

Met eigen website: www.tijdschrift-talent.nl
Verschijnt 6x per jaar - oplage 1400

Abonnementsprijzen

Particulier abonnement € 59,50
Studentenabonnement € 50,00
Instellingsabonnement € 74,00
Abonnement buitenland € 88,50
Los nummer € 12,95 (een los nummer aanvragen)Over Talent

Talent – over hoogbegaafde kinderen – richt zich op begeleiders (leerkrachten en leerlingbegeleiders) van hoogbegaafde kinderen. Talent wordt gemaakt door een onafhankelijke redactie; een team bestaande uit inhoudelijk deskundigen en gerenommeerde journalisten. Dat levert een blad op dat is gestoeld op inhoudelijke kennis in een aantrekkelijke, journalistieke verpakking.


Wat vind je in Talent?

Twee procent van de schoolgaande kinderen is hoogbegaafd. Deze kinderen hebben een IQ van boven de 130. Net als kinderen met een IQ dat ver onder het gemiddelde ligt, zijn ze anders dan de doorsnee leerling. De normale lesstof is te makkelijk voor hen, met het gevolg dat ze zich een groot deel van de tijd vervelen. Ook leggen ze vaak moeilijk contact met leeftijdgenoten, omdat ze anders en óver andere dingen denken. Of ze doen gewoon mee op school, maar leren nooit om te leren. Talent biedt verdieping, actuele kennis en achtergrondinformatie waarmee hoogbegaafde kinderen op een plezierige manier hun schoolcarrière kunnen doorlopen. Talent verschijnt om de twee maanden en is het enige onafhankelijke tijdschrift voor de doelgroep.


Vroeger en nu

Talent is in 1998 opgericht door oudervereniging Pharos, om te voorzien in de behoefte aan onafhankelijke achtergrondinformatie over en actualiteiten rond hoogbegaafdheid. Uitgeverij Lemma nam midden jaren negentig Talent over van Pharos. Hoofdredacteur werd Eleonoor van Gerven, die het stokje eind 2005 overgaf aan Paulien Bakker, die eind 2007 werd opgevolgd door Priscilla Keeman. Sinds 2011 is Frank Stienissen hoofdredacteur van het magazine.

Leden van Bekina, Choochem, HINT, Mensa en Pharos krijgen 15% korting op de abonnementsprijs. Bent u lid? Vermeld dan in het bestelformulier bij 'opmerkingen' uw lidnummer.Redactieadres

Stienissen Media
Dennenlaan 11
5553 CV ValkenswaardAdverteren

Informatie over adverteren in Talent.
Belangstelling? Neem contact op met: Recent BV, Ray Arond, Postbus 17229, 1001 JE, Amsterdam, Telefoon 020-3308998, E-mail ray@recent.nl


Wijziging abonnement doorgeven?

Heeft u een abonnement en wilt u een wijziging doorgeven of uw abonnement opzeggen?Neem dan contact op met de tijdschriftenadministratie.
Recensie toevoegen
Er zijn nog geen recensies voor dit boek.

Beoordeling
Naam *
E-mailadres *   (wordt niet op de site getoond)
Titel *
Recensie *

(max. 1000 tekens)
* verplichte velden

2
1
Terug   Home