Management | HRM | Verantwoord Ondernemen > Management vaardigheden | Leiding geven

Basisboek sportmanagement
Managing professionals in sport en bewegen

Auteur(s)    Adri Broeke & Ben Hattink
Jaar    2013
Druk    1
Aantal pagina's    224
ISBN    9789023247326
Afbeelding    in hoge resolutie
   Informatie over digitaal lezen
Onze prijs: €33,95
Leverbaar: Direct
Bestel
Beschrijving
Inhoudsopgave
Recensies
Lees hier een recensie over het Basisboek sportmanagement in het tijdschrift Lichamelijke Opvoeding.

Sport is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Het brengt velen niet alleen plezier of gezondheid, maar in toenemende mate ook mooi werk. Ons sportkapitaal is blijvend van grote maatschappelijke en economische waarde. Het management daarvan moet in goede banen geleid worden. Daarover gaat dit Basisboek sportmanagement.

Wie een professionele loopbaan in de sportwereld heeft of kiest, moet naast sportieve passie en ervaring ook over de nodige vakkennis en kunde (blijven) beschikken. Dit boek is bedoeld als inspiratiebron en kennisgids voor de eigentijdse sportmanagement professional.

Dit Basisboek sportmanagement behandelt praktijkrelevante vraagstukken op het gebied van management, ondernemerschap en leiderschap uit vier werkvelden in de hedendaagse sportsector: sportverenigingmanagement, sportbeleidmanagement, sportbedrijfsmanagement en sportevenement management.

De beroepstaken en -kwaliteiten, die samenhangen met de aard en inhoud van deze uiteenlopende sportmanagementopgaven, worden uitgebreid toegelicht aan de hand van case-beschrijvingen en praktijkvoorbeelden.

Dr. A.H. (Adri) Broeke
Adri Broeke rondde zijn studie aan de Academie Lichamelijk Opvoeding Groningen af. Aansluitend studeerde hij af in de onderwijskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en promoveerde later aan diezelfde universiteit op het onderwerp professioneel sportmanagement. Hij heeft werkervaring op de terreinen sportgerelateerd beleid, onderwijs en onderzoek. Hij was de eerste lector sportmanagement van Nederland.


Drs. B.H. (Ben) Hattink MSc
Ben Hattink studeerde af aan de Academie Lichamelijke Opvoeding Groningen. Vervolgens voltooide hij de studie onderwijskunde aan de Rijksuniversiteit in dezelfde stad. Enkele jaren later rondde hij de studie bedrijfseconomie af aan de Open Universiteit Nederland. Hij heeft werkervaring opgedaan in het bedrijfsleven en het onderwijs, zowel in als buiten de sport. Momenteel werkt hij aan een promotieonderzoek op het terrein van sport en ondernemerschap.Basisboek sportmanagement

Voorwoord

Inleiding

Deel I Gemeenschappelijke kennisbasis
Introductie
1 Sport & Management
2 Sport & Ondernemerschap
3 Sport & Leiderschap

Deel II Verschillende beroepspraktijken
Introductie
4 De sportverenigingsmanager
5 De sportbeleidmanager
6 De sportbedrijfsmanager
7 De sportevenementmanager
8 De onderzoekende sportmanagementprofessional

Literatuur

Over de auteurs

 

Recensie toevoegen
Er zijn nog geen recensies voor dit boek.

Beoordeling
Naam *
E-mailadres *   (wordt niet op de site getoond)
Titel *
Recensie *

(max. 1000 tekens)
* verplichte velden

2
1
Terug   Home