Lerarenopleidingen | Primair onderwijs > (Ortho-)Pedagogiek

Digitaal handelingsprotocol hoogbegaafdheid
Quickscan, Signalering, Diagnostiek, Begeleiding, Evaluatie

Auteur(s)    Eleonoor van Gerven, Sylvia Drent
Jaar    2007
Druk    2e online editie
Aantal pagina's    0
ISBN    -
Afbeelding    in hoge resolutie
   Informatie over digitaal lezen
Onze prijs: €160,00
Leverbaar: Direct
Bestel
Beschrijving
Inhoudsopgave
Recensies

Alle leerlingen op school verdienen zorg en aandacht. Passend onderwijs strekt zich dus ook uit tot de begaafde leerlingen. Dat is niet altijd even gemakkelijk want hoe herken je die leerlingen nu en wat hebben ze dan precies nodig? Hoe kunnen we tegemoet komen aan wat die leerling nodig heeft binnen de grenzen die inclusief onderwijs trekken? Het Digitaal Handelingsprotocol Hoogbegaafdheid (DHH) is een online toolkit met instrumenten die u op handelingsgerichte wijze helpen om deze leerlingen niet alleen te herkennen maar ook nog eens goed te kunnen begeleiden.

Het DHH bestaat uit vijf modules. Elke module helpt u een volgende fase in het proces van leerlingbegeleiding zo goed mogelijk vorm te geven. Daarbij kunt u gebruik maken van concrete tips en handvatten.

0. Quickscan
1. Signalering
2. Diagnostiek
3. Leerlingbegeleiding
4. Evaluatie

Het DHH gaat uit van een educatief partnerschap tussen ouders en school. Daarom worden ouders ook écht betrokken bij het proces van signalering en diagnostiek. Daarbij is het DHH gericht op de inbreng van de leerling. Op verschillende punten wordt u daarom aangeraden niet alleen over maar vooral ook met de leerling te praten. Zo vergroot u de kans op een succesvolle begeleiding.

Lees verder op www.dhh-po.nlRecensie toevoegen
Er zijn nog geen recensies voor dit boek.

Beoordeling
Naam *
E-mailadres *   (wordt niet op de site getoond)
Titel *
Recensie *

(max. 1000 tekens)
* verplichte velden

2
1
Terug   Home