Sociaal Domein > Hulpverlening

Pubers
Ontwikkeling en problemen

Auteur(s)    Heuves W.
Jaar    2008
Druk    2
Aantal pagina's    124
ISBN    9789023241645
Afbeelding    in hoge resolutie
   Informatie over digitaal lezen
Onze prijs: €15,50
Leverbaar: Direct
Bestel
Beschrijving
Inhoudsopgave
Recensies

Een deel van dit boek gratis bekijken of voor een klein bedrag voor een half jaar of jaar digitaal aanschaffen? Dit kan via Yindo.

Pubers worden slecht begrepen. Het valt niet mee om puber te zijn en weinig mensen nemen het voor pubers op. Pubers hebben geen advocaten. Veel volwassenen zijn namelijk vergeten hoe ingrijpend de puberteit is geweest.
De puberteit staat dan ook bekend als een moeilijke leeftijdsfase. Het is niet gemakkelijk om met pubers om te gaan, ze zijn vaak erg lastig en soms is het onmogelijk om met ze te praten. Toch is het een fascinerende leeftijdsgroep.
In de hulpverlening vallen pubers vaak tussen wal en schip omdat zij te oud zijn voor de kindertherapeuten en te jong voor de adolescententherapeuten. Maar ook in het onderwijs, binnen justitie, de kinderbescherming, de sport, het buurtwerk en de jongerenverenigingen worden pubers gezien als een moeilijk toegankelijke groep.

Pubers, ontwikkeling en problemen beoogt een bijdrage te leveren aan een beter begrip van de puberteit en de pubers. Het is daarbij tevens een gids voor het signaleren en oplossen van veelvoorkomende puberproblemen. In dat verband komt ook de achtergrond van problemen als alcohol- en drugsgebruik, su´cidaliteit, gedragsproblemen, angst en depressie uitvoerig aan bod. In het geval dat professionele hulp nodig is, geeft het boek advies op welke wijze die hulp het beste kan worden ingezet.

Willem Heuves is als universitair docent klinische psychologie verbonden aan de Universiteit Leiden. Hij is tevens zelfstandig gevestigd als psycholoog-psychotherapeut en psychoanalyticus.   (Bekijk enkele voorbeeldpagina's van dit boek.)

Pubers, Ontwikkeling en problemen

1 De psychoseksuele ontwikkeling van pubers
2 De cognitieve ontwikkeling van pubers
3 De ontwikkeling van het zelfgevoel van pubers
4 Puberproblemen en problemen met pubers
5 Roken, alcohol en drugs in de puberteit
6 Dreiging van su´cide en een opmerking over automutilatie
7 Praten met pubers
Aanbevolen literatuur
Nuttige adressen voor informatie en hulp
 

Recensie toevoegen
Er zijn nog geen recensies voor dit boek.

Beoordeling
Naam *
E-mailadres *   (wordt niet op de site getoond)
Titel *
Recensie *

(max. 1000 tekens)
* verplichte velden

2
1
Terug   Home